Az OTP Bank az állami támogatások szakértőjének is számít

Ha megfelel a feltételeknek, lakáscéljától függően Ön akár több támogatást is igénybe vehet!

Mitől függ, hogy mennyi hitelt vehet fel?

Főként attól, hogy mennyi a rendszeres jövedelme és mennyit ér az ingatlan. A hitel összege legfeljebb a lakás forgalmi értékének 80 százaléka lehet és a havi törlesztőrészlet legfeljebb a jövedelmek 50 vagy 60 százaléka lehet, a jövedelem nagyságától és a hitel kamatperiódusától függően.

Mitől függ a havi törlesztőrészlet összege?

Ez függ a hitel összegétől és a hitel kamatozásától. Változó vagy Fix kamatozású hitelek közül választhat.

Változó kamatozás: a kamat 3 vagy 12 havonta változik. Mivel a kamat folyamatosan követi a pénzpiac változásait, így a törlesztőrészlet is 3 vagy 12 havonta nőhet vagy csökkenhet.

Fix kamatozás: a kamat 5 vagy 10 évente változik, és e kamatperiódusok alatt a kamat és a törlesztőrészlet állandó.
A futamidő hiteltől függően max. 20 vagy 25 év lehet. A kamatperiódusok alatt a kamat és a törlesztőrészlet sem változik.

Babaváró hitel: Lakásvásárlás akár 10 millió Ft állami támogatással

Ön is szeretne egy korszerű, energiatakarékos, új lakásban lakni? Talán már gondolt arra, hogy lecserélné lakását? Most úgy tűnik, hogy sokaknak ez könnyebben megvalósítható és lehetőség nyílt arra, hogy jobb és korszerű lakásba költözzön.

A BABAVÁRÓ HITEL FŐBB JELLEMZŐI

A hitelhez gyermek születése esetén a futamidő végéig járó kamattámogatáson felül gyermekvállalási támogatás is jár, ami a fennálló tőketartozás részbeni vagy teljes elengedését jelenti.​

  • MAXIMUM 10 MILLIÓ FT HITEL – ingatlanfedezet nélkül
  • ​SZABADON FELHASZNÁLHATÓ
  •  KAMATMENTES – ha a folyósítástól számított 5 éven belül gyermek születik
  •  MAXIMUM 50 000 FT HAVI TÖRLESZTŐ
  •  A HITELTÖRLESZTÉS FELFÜGGESZTÉSRE ÉS ELENGEDÉSRE KERÜLHET

LEGFONTOSABB SZEMÉLYI FELTÉTELEK:

  1. Házasok igényelhetik
  2. A feleség életkora: 18-41 év
  3. Igényelhető összeg maximum 10 millió Ft.
  4. Legalább három év folyamatosTB jogviszony

IGÉNYELHETŐ: 2019. július 1-től,  Futamidő legfeljebb 20 év

A gyermekek születése, örökbefogadása vagy a várandósság 12. betöltött hetét követően a kamatmentesség megtartása, a törlesztés szünetelése – és a tőketartozás elengedése érdekében, a fentieket jelezni és igazolni szükséges a hitelt nyújtó banknak!

IGÉNYLÉSI FELTÉTELEK

Határidők: A Babaváró hitel 2019.07.01-től igényelhető a hitelintézeteknél, a szerződést pedig legkésőbb 2022.12.31-ig meg kell kötni.

Család állapot és gyermekek: A támogatást kizárólag házasok igényelhetik. Amennyiben bármelyik félnek van már gyermeke, akkor legalább az egyik félnek az első házasságának kell lennie.

Életkor: Kizárólag a feleség életkora számít, akinek az igényléskor 18 évesnél idősebbnek kell lennie, de nem töltheti be a 41. életévét.

Lakcím: Mindkét félnek magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie.

OEP és NAV: Legalább az egyik félnek legalább 3 éves folyamatos társadalombiztosítási (TB) jogviszonyt kell tudni igazolni. Ebbe a közfoglalkoztatotti jogviszony maximum 1 évvel számítható be, magyar állampolgár pedig külföldi jogviszonyt is igazolhat. Ezen kívül egyik félnek sem lehet NAV köztartozása.

Hitelképesség: A támogatást csak akkor kaphatják meg, ha a bank hitelképesnek minősíti Önöket. Ez azt jelenti, hogy rendelkezni kell megfelelő jövedelemmel, valamint egyik fél sem szerepelhet elmaradás miatt az adóslistán (KHR – Központi Hitelinformációs Rendszer, régen BAR lista).

Rugalmas és egyszerű ügyintézés

Érdeklődjön a Harmónia-ház lakásairól és a lehetőségekről!

+36 70 275 3345
w
ertekesites@centerhome.hu

  Minőségi lakásvásárlás OTP-vel és állami támogatással most sokkal könnyebb!

Ne késlekedjen, egyeztessen időpontot egy személyes találkozóra!

Érdekel